Radionica o uređivanju Vikipedije na srpskom jeziku - Filozofski fakultet, 24. maj 2019. u 18:00

Vreme 17. maj 2019. 13:04

FILOZOFSKI FAKULTET UNIVERZITETA U NOVOM SADU
i
VIKIMEDIJA SRBIJE

pozivaju studentkinje i studente Filozofskog fakulteta da učestvuju u radionici

UREĐIVANJE VIKIPEDIJE NA SRPSKOM JEZIKU


Radionica će biti održana u petak, 24. maja 2019. godine, u računarskoj učionici 122, od 18 do 20 sati.

Cilj radionice je da se učesnici upoznaju sa Viki projektima u Srbiji i njihovom primenom u akademskom okruženju, unaprede informatičku pismenost i razviju veštine primene znanja stečenih u toku studija u profesionalnom radu.

Radionica obuhvata stručnu obuku o uređivanju Vikipedije, nakon koje će učesnici imati priliku da samostalno napišu, urede i postave odabranu odrednicu u Vikipediju na srpskom jeziku. Rok za postavljanje odabrane odrednice je ponedeljak, 3. jun 2019. Učesnicima radionice, čiji tekstovi budu prihvaćeni za objavljivanje u Vikipediji na srpskom jeziku, Vikimedija Srbije izdaće potvrdu o realizovanim aktivnostima.

Prijave treba poslati najkasnije do 21. maja 2019. na adresu: simunovic@ff.uns.ac.rs

U prijavi treba navesti lične podatke (ime i prezime) i broj indeksa.

Predviđeno je da u radionici učestvuje 20 studentkinja i studenata. Prvih 20 prijavljenih imaće prednost prilikom selekcije učesnica i učesnika, a u slučaju većeg broja prijava, biće organizovane dodatne radionice.

Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, čiji su ciljevi promocija i podržavanje stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju. Zadužbina Vikimedija je međunarodna neprofitna organizacija koja koordinira aktivnostima nezavisnih nacionalnih ogranaka sa kojima deli iste ciljeve i održava Vikipediju i druge višejezičke viki projekte: Vikivesti, Vikirečnik, Vikiknjige, Vikizvornik, Vikicitat, Vikiverzitet i Vikimedijinu ostavu. Udruženje Vikimedija Srbije je registrovano i deluje kao jedini zvanični ogranak Vikimedije.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/47/radionica_Vikipedija.jpg
Vrh strane